HCN Group AB förvärvar 20 % av bolaget Freedesk AB

Wexito 3 AB förvärvar aktier i Inuheat Group AB
Jul 20, 2016
100 developers committed to BIMscript® and LENA
Jul 29, 2016
Show all

HCN Group AB förvärvar 20 % av bolaget Freedesk AB

Den 27 juli 2016 gjordes ytterligare en investering av HCN Group AB som nu förvärvat 20 % av bolaget Freedesk AB. Bolaget tillverkar och säljer portabla bord som kan ställas på vanliga skrivbord och är ett smidigt och ekonomiskt fördelaktigt alternativ till de betydligt dyrare höj- och sänkbara skrivbord som finns på marknaden.

Det är sedan ett par år känt vilka stora hälsobringande fördelar det innebär att kunna erbjuda arbetsplatser för såväl sittande som stående arbete. Forskningen kring betydelsen av detta har på senare tid visat att hälsoriskerna med enbart sittande arbete kan jämställas med rökning och stillasittande under stora delar av dygnet kan inte kompenseras med sedvanlig träning.

Freedesks produkt innebär att såväl privata företag som aktörer inom den offentliga sektorn på ett kostnadseffektivt sätt kan införa möjlighet till stående arbete i sin kontorsmiljö. Freedesk skiljer sig från konkurrenterna genom sin enkelhet, design och smidiga tekniska lösning för vilken bolaget har sökt patent. HCN Group AB har investerat i bolaget då vi är övertygande om att lösningen innebär ett nytänk och är angelägen, samtidigt som den ligger helt i tiden med nya rön och ökad hälsomedvetenhet i dagens samhälle.”

Om HCN Group AB

HCN Group är ett företag som investerar och tar aktiv del i olika företag och verksamheter. Bolaget vill vara med och utveckla verksamheter långsiktigt tillsammans med entreprenörer och medarbetare. Bolaget arbetar för att skapa värden för entreprenörer, investerare och bolagens aktieägare genom aktivt arbete med verksamhetsutveckling och kapitalförsörjning i innovativa tillväxtföretag.

Visionen är att skapa en portfölj med långsiktiga investeringar i framgångsrika företag. Som ägare avser HCN Group vara långsiktig och aktiv. HCN Group investerar både i noterade och onoterade mindre och medelstora entreprenörsföretag i expansionsfas och/eller förändrad ägarstruktur som har bra potential att växa, utvecklas och nå nya resultatnivåer.Bolaget har inga branschbegränsningar och strävar efter ett delägande över 10% HCN Group AB investerar i bolag via HCN Group AB eller genom dotterbolaget Cove Neck Invest AB eller (NII) Nordic Innovation Invest AB.

Comments are closed.