GWS utvidgar patentportföljen med nytt godkänt patent i USA

Intervju med Agneta Edberg, ny styrelseordförande i Idogen
Maj 18, 2016
Idogen rapporterar positiva prekliniska resultat
Jun 13, 2016
Show all

GWS utvidgar patentportföljen med nytt godkänt patent i USA

Global Warning System (GWS) kan idag meddela att bolaget fått besked om godkännande av patentansökan (Notice of allowance) från det amerikanska patentverket, US Patent and Trademark Office, för en lösning relaterad till företagets positioneringsteknik. Det kommande patentet kan göras giltigt i USA och gäller till och med 2033.

 

GWS levererar ett tjänstekoncept (Safeture) för personsäkerhet när man reser, som ger resenären tillgång till varningar och information i realtid om platsen där personen i fråga befinner sig. Tjänsten är tillgänglig via en app, som man enkelt laddar ner till sin mobiltelefon. Patentskyddet gäller en komponent kallad flexible location determination, som är en del av GWS’ avancerade positioneringsteknik. Andreas Rodman, VD för GWS, kommenterar förhandsbeskedet att GWS’ patentansökan kommer att bli godkänd:

 

”Vi fick ett godkännande (Notice of allowance) för det här patentet i Europa förra året och det är förstås mycket glädjande att kunna meddela att GWS har erhållit ett snabbt besked även från US Patent and Trademark Office. Vår strategi är att vara tekniskt ledande och hela tiden utveckla vårt produkterbjudande, och med detta patent kan vi ytterligare befästa vår position inom bolagets verksamhetsområde personlig resesäkerhet.”

Comments are closed.