ColdZyme expanderar till hela Skandinavien genom dansk lansering

BIMobject LIVe 2014 – Stefan Larsson
Okt 10, 2014
Fredrik Lindberg ny VD för Enzymatica
Nov 17, 2014
Show all

ColdZyme expanderar till hela Skandinavien genom dansk lansering

Enzymatica, som utvecklar och säljer medicintekniska produkter baserade på enzym från djuphavstorsk, har slutit avtal med apotekskedjan Pharma+ och hälsokedjan Matas i Danmark gällande försäljning av ColdZyme® mot förkylning. Från och med november i år kommer ColdZyme att finnas tillgänglig på den danska marknaden, och därmed i hela Skandinavien.

”Enligt plan expanderar vi till våra grannländer i egen regi och bygger en plattform för nära relationer med apotek- och hälsofacksmarknaden i hela Skandinavien. Med en utökad geografisk närvaro skapar vi förutsättningar för fortsatt tillväxt och geografisk expansion. En stark hemmamarknad är en viktig faktor för att framöver nå en framgångsrik internationell distribution genom partneravtal”, säger Christian W Jansson, VD för Enzymatica.

ColdZyme kommer att säljas i Danmark via Pharma+, en av de dominerande kedjorna med apotek i storstadsregioner, samt i hälsokedjan Matas cirka 300 butiker över hela Danmark. På liknande sätt som i Sverige och Norge kommer marknaden att bearbetas av Enzymaticas egen lokala försäljningsorganisation. Lanseringen inleds i slutet av oktober och fortsätter genom hela förkylningssäsongen. Enzymatica genomför en bred lanseringskampanj för att nå maximal räckvidd ut till den danska befolkningen.

”Det gläder mig att vi får ColdZyme till den danska apoteksmarknaden. Produkten tillför verkligen något nytt i förkylningssegmentet genom att den verkar direkt mot orsaken till förkylning”, säger Jörgen Moestrup, styrelseordförande i Pharma+.

Förkylning är en av världens vanligast förekommande infektionssjukdomar. Bolaget bedömer att det totala värdet för den receptfria förkylningsmarknaden i Danmark uppgår till cirka 375 miljoner kronor.

Om ColdZyme Munspray
ColdZyme® reducerar risken för att få en förkylning eller förkortar sjukdomsperioden i ett tidigt stadium av förkylningsinfektionen om man redan är drabbad. ColdZyme utövar sin effekt genom att skapa en skyddande enzymbarriär på slemhinnan i munhåla och svalg. Barriären reducerar virusens förmåga att fästa på cellerna i munslemhinnan och orsaka sjukdom. Sedan 2013 säljs produkten via apotek och hälsofackshandeln i Sverige. Under 2014 har produkten expanderat till apotek i Norge och till apotekskedjan Boots och övriga apotek i Storbritannien. För mer information, besök www.coldzyme.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *